Rösta på mig

Rösta på mig

Jag heter Amir Adan och är sedan valet 2010 riksdagsledamot för Nya Moderaterna. Jag är 29 år gammal och boendes i Hässelby i västra Stockholm. Mitt ursprung utgörs av min pappa från Somalia och min mamma från Sverige. Sedan 2010 har jag jobbat med mina hjärtefrågor arbetsmarknads-, ungdoms-, migrations- och integrationsfrågor.

Jobben
Ett jobb är mer än en lön. Eget arbete ger gemenskap och skapar en känsla av att vara
behövd, samtidigt som det ger självständighet genom egen inkomst. Jag tror på ett Sverige där
alla som vill och kan arbeta har ett jobb att gå till. På ett Sverige som ser alla och glömmer ingen. Som håller ihop och låter alla komma till sin rätt.

Ungdomsjobben
Vi har gjort det billigare att anställa unga, stärkt yrkesutbildningarna och gjort det lönsammare
att jobba. Det har hjälpt mycket, men fortfarande tar det för lång tid för unga att
komma in på arbetsmarknaden och kunna starta ett vuxet liv. Jag vill fortsätta sänka
trösklarna för att anställa unga så att fler kommer in på arbetsmarknaden.

Integration
Dagens integrationsutmaningar återspeglas bland annat i utanförskap och svårigheter att komma in i det svenska samhället. Förstärkta drivkrafter att arbeta, förbättrade villkor för företagande, satsningar på skolor i socialt utsatta områden och ett aktivt arbete mot
diskriminering ser jag som fyra viktiga verktyg för att stärka integrationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>